Vanliga frågor och svar om boken
och Ulldilles crowdfundingkampanj

 1. När kommer boken ut?
  Planerad utgivning är under hösten 2024. Vi återkommer med information längre fram. 

 2. Vilket förlag ges boken ut på?
  Projekt Ulldille/Mattzons makeri AB ger ut boken själva. Det är ett privat initiativ. 

 3. Vad innebär en crowdfundingkampanj som ni gör för ullboken?
  Crowdfunding kallas gräsrotsfinansiering på svenska och det är ett sätt för kreatörer att få stöd för att göra verklighet av sina idéer, som böcker, spel och filmer. 

  Den som tror på idén och stöttar kampanjen, till exempel genom att förköpa en bok, blir då medfinansiär och får boken som tack för sin medverkan och insats.

  Att stötta en crowdfundingkampanj innebär alltså ett visst risktagande, eftersom många kreatörer behöver stöd även i det pågående arbetet med sin idé. I Ulldilles fall handlar det bland annat om resor för intervjuer som sedan blir text och foto i boken undan för undan.

 4. Jag har förköpt en bok. Vad händer om det inte blir någon bok, får jag tillbaka mina pengar då?
  Om boken mot all förmodan inte kan ges ut, t.ex. på grund av sjukdom eller något som händer i samhället, s.k. force majeure, kan en viss summa återbetalas, dock inte hela beloppet.

  Beställning och förköp av bok ingår i vår crowdfundingkampanj (se fråga 3) och det innebär att beställaren också är med och stöttar hela arbetet med boken, fram till tryckningsdags. 

 5. Jag har beställt och betalat för Ulldilles väggkalender, när får jag den? 
  Kalendern kommer att tryckas under våren 2024 och skickas till dig så snart den är klar. Om du har beställt kalendern i paketet tillsammans boken får du kalender och bok samtidigt när boken är tryckt och klar.